BANGKAPOS.COM -- Berikut soal disertai lengkap kunci jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 SMP halaman 125, 128 dan 129 Kurikulum Merdeka.
Pada buku Bahasa Inggris Kelas 9 halaman 125 Kurikulum Merdeka terdapat latihan yang berkaitan dengan materi Bab 2, yaitu Taking Trips.
Sedangkan di halaman 128-129 juga terdapat latihan yang berkaitan dengan materi Bab 2, Taking Trips sama seperti di halaman 125 melansir Tribunnews.com.
Kunci jawaban yang disediakan hanya sebagai bahan referensi sekaligus panduan belajar bagi siswa.
Baca juga: Soal dan Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 11 SMA Halaman 58 dan 68 Kurikulum Merdeka
Tujuannya untuk membantu siswa memahami materi yang sedang dipelajari.
Dengan adanya kunci jawaban ini, siswa dapat membandingkan hasil pekerjaan mereka dengan jawaban yang benar, sehingga lebih mudah menemukan kesalahan dan memperbaikinya.
Sebelum melihat kunci jawaban, sangat dianjurkan agar siswa terlebih dahulu berusaha mengerjakan soal secara mandiri.
Buku Bahasa Inggris Kelas 9 halaman 125, 128 dan 129 Kurikulum Merdeka ditulis oleh Ika Lestari Damayanti, Iyen Nurlaelawati dan diterbitkan Kementerian Pendidikan, Kebudayaan, Riset, dan Teknologi tahun 2021.
1. Who sent Monita to go snorkeling in Bunaken National Marine Park?
The answer:
Her school
2. Why did Monita go to Manado?
The answer:
To represent her school at a national storytelling competition.
3. When did Monita go for a snorkeling trip?
The answer:
At the end of their stay in Manado
4. Who was with Monita during the snorkeling trip?
The answer:
All the student participants from across Indonesia and the teachers.
Baca juga: Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 9 Kurikulum Merdeka Halaman 49-50: Section 3 Language Focus
5. How did Monita and other students get to Bunaken island?
The answer:
By motorboat
6. What were the snorkeling gears that Monita put on?
The answer:
A mask, a snorkel, and fins
7. In paragraph 2, who helped Monita to put on the snorkeling gears?
The answer:
One of the other competition participants.
8. What did Monita see underwater of Bunaken?
The answer:
A variety of corals, fishes, and green sea turtles.
9. In paragraph 3, ind a phrase which has similar meanings with a place where corals live.
The answer:
"House reef"
10. Why is it easy to ind a house reef when the sky is blue and the water is clear?
The answer:
Because the water is clear, there is no trouble seeing through it to observe the corals and fishes.
11. How did Monita think and feel about the snorkeling trip?
The answer:
She thought it was her most memorable experience and she felt very grateful.
Baca juga: Soal dan Kunci Jawaban Bahasa Inggris Kelas 11 SMA Halaman 54 56 58 Kurikulum Merdeka
Underline the first actions in these sentences.
1. While I was struggling to put on the mask, the snorkel, and the fins, one of the participants approached me and offered help.
2. When we arrived at the snorkeling site, many snorkelers were getting ready to start swimming.
3. When we departed from Manado harbor, I saw the sun was shining on the sea so brightly.
4. The birds were swooping when I tried to get off the motorboat.
5. The snorkeling rental was offering a 20 persen discount when we got there.
6. One student ate a lot while we were having lunch together at a local restaurant near the beach.
7. We were still eating when out of the blue a cat jumped on our table and stole my tuna.
Fill in the blanks with the past continuous or the past simple.
1. While we were driving (drive) home, we stopped by (stop by) some local shops to buy souvenirs.
2. A tour guide was talking (talk) to other tourists when I arrived (arrive) at the dive center.
3. The waiter was serving (serve) the food for us when we took (take) a photo.
4. My teacher fell asleep (fall asleep) while we were traveling (travel) by motorboat.
5. The internet went (go) down while I was browsing (browse) some information about Bunaken Marine Park.
6. We were standing (stand) in line when they announced (announce) that the tickets for the ferry had sold out.
*) Catatan:
Sebelum melihat kunci jawaban, sebaiknya siswa sudah mengerjakan sendiri soal-soal tersebut.
Kunci jawaban di atas hanya digunakan oleh orang tua untuk memandu proses belajar anak.
(Tribunnews.com/Faisal Mohay) (Bangkapos.com)