Quiz Questions and Answers: GK means comprehensive understanding and awareness of different subjects and facts which are not specific to any particular field. It covers a series of subjects including history, geography, science, literature, current affairs and more.
Having good common sense is important because it helps people have a better understanding of the world, engage in meaningful conversations, and make informed decisions. This is achieved through reading books, newspapers and staying updated with current events.
Question 1 - Which creature's eyes are bigger than its brain?
Answer 1- The ostrich's eyes are bigger than its brain.
Question 2 – In which state is Elephant Cave located?
Answer 2- Elephant Cave is located in Bhubaneswar, the capital of Odisha.
Question 3 - Papaya is the national fruit of which country?
Answer 3- Papaya is the national fruit of Malaysia.
Question 4 - Which bird can recognize itself in the mirror?
Answer 4- A pigeon can recognize itself in a mirror.
Question 5 - Which is called the country of the setting sun?
Answer 5 - Norway is called the country of the setting sun.
Question 6 - In which state of India is the Sun Temple of Konark?
Answer 6- Konark Sun Temple is in Odisha.
Question 7 – Which vitamin is found in grapes?
Answer 7 - Vitamin A is found in grapes.
Question 8 – What is the color of snake venom?
Answer 8 - The color of snake venom is yellow.
Question 9 - When asked the girl's name, she told her WV733N, tell me what is her name?
Answer 9- The girl's name will be Neelam. If you reverse WV733N, you will get NEELAM.



 
            



